Kuszkuszos húsgolyók, céklás humusszal

Kuszkuszos húsgolyók, céklás humusszal

Kuszkuszos húsgolyók, céklás humusszal

szerző adrienn.marton  ,   , , ,   , , ,

május 18, 2017

Hozzávalók

Húsgolyókhoz:

350 g darálthús (marha)

70 g répa

30 g zeller

3 szál újhagyma

60 g kuszkusz

20 g fetasajt

30 g sűrített paradicsom

1 marék kesudió

friss menta

Fűszerek: (mindegyikből: 1-1 késhegynyi)

fahéj

kardamom

római kömény

őrölt koriander

szegfűbors

Céklás humuszhoz:

100 g konzerv csicseriborsó

1 darab cékla (15 dkg) (sütőben megsütve. alufóliában) - (1,5-2 óra- 180 fokon)

1 pici gerezd fokhagyma

ízlés szerint só, bors

fél citrom leve

1 teáskanál őrölt római kömény

100 ml olívaolaj (+ ízlés szerint, ami még a kívánt állaghoz kell)

2 evőkanál tahini paszta

Meleg körethez:

1 darab kis sütőtök

1 üveg caprigyümölcs

Elkészítés

1Vizet forralunk. (Nagyjából 4 dl-t.)

2A kuszkuszt egy tálba tesszük és úgy felöntjük forralt vízzel, hogy 1 cm magasan elfedje, és mielőtt letakarjuk fóliával, alaposan megkeverjük és megsózzuk. 10 percig pihentetjük, majd újra keverjük.

3Időközben elkezdjük elkészíteni a ragu alapot. Lepirítjuk a kockára vágott répát, majd mehet a zeller is.

4Az újhagymát apró karikákra vágjuk, majd azt is hőkezeljük.

5Jöhet a darálthús, amit fehéredésig pirítunk, majd a paradicsompürét rátesszük a húsra, felöntjük vízzel és puhára pároljuk a darálthúst. Fűszerezzük. 45 perc után beletesszük a durvára tört fetasajtot is.

6A kész kuszkuszt belekeverjük a ragu alapba.

7Amikor kézmeleg, akkor golyókat formázunk. Zsemlemorzsába forgatjuk.

8Sütőben összesütjük 10 percig 230 fokon. ( Természetesen olajban is ki lehet sütni a golyókat.)

9Humuszt készítünk. Száraz hozzávalók mehetnek az aprítóba, majd felöntjük citromlével, kevés olívaolajjal és a tahini pasztával.

10Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a félbevágott kaprivirágot és az apró kockára vágott sütőtököt (héj nélkül), végül 250 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

11Tálalás: Először a cékla humuszt tesszük a tányér közepére, majd a húsgolyót és a meleg sütőtökös-kaprivirágot. Az egészet meghintjük durvára vágott kesudióval és mentalevéllel.

00:00

0 Értékelések