Lágytojás desszert, tápiókapudingból

Lágytojás desszert, tápiókapudingból

szerző adrienn.marton    , , , , ,   , ,

március 29, 2018

Hozzávalók

650 ml kókusztej

120 g tápiókagyöngy

3 evőkanál méz

1 darab vaníliarúd kikapart belseje

csipet só

200 ml baracklé

2 darab csillagánizs

10 g étkezési keményítő

20 ml baracklikőr (helyettesíthető: 20 ml baracklével)

4 darab érett sárgabarack (helyettesíthető: konzerv sárgabarackkal)

4 darab kifújt, felül levágott tojás

Elkészítés

Lépésről-lépésre:

1A kókusztejet forraljuk fel egy edényben, a tápiókát szitáljuk bele, és habverővel keverjük össze.

2Adjuk hozzá a mézet és hagyjuk 6-8 percig lassú tűzön főni. A vaníliarudat kaparjuk ki és a belsejét adjuk hozzá a tápiókás tejhez. Adjunk hozzá még egy csipet sót. A puding akkor kész, ha a tápiókagyöngy kívül még roppanós, belül pedig puha, zselészerű. Ekkor várjuk meg, még egy kicsit visszahűl, mert így majd jobban lehet formázni a tojásokban

3A baracklevet forraljuk fel a csillagánizzsal és cukorral. Az étkezési keményítőt keverjük ki likőrrel ( vagy hideg baracklével) és sűrítsük be vele az eredeti baracklevet. A barackokat nagy szeletekre vágjuk fel és tegyük a besűrített baracklébe. Vegyük le a tűzről és ha szobahőmérsékletű akkor turmixoljuk össze, de előtte dobjuk ki belőle a csillagánizst.

Tálalási tipp:

1Fújjuk ki a tojásokat. Ha ebben szeretnénk tálalni, akkor fontos, hogy elpusztuljanak az esetleges baktériumok róla.

2Forrásban lévő vízben forraljuk a tojáshéjakat 5-6 percig ( óvatosan, csak csendes forrásban).

3Ezután szárítsuk őket 10-15 percig.

4Vágjuk le a tojáshéj tetejét és ezen keresztül az oldalakba töltsünk tápiókapudingot, míg a belsejébe barackkrémet. ( Én a krémet, habzsák segítségével töltöttem.)

00:00

0 Értékelések