Lazac steak, céklás gnocchival

Lazac steak, céklás gnocchival

szerző adrienn.marton    , ,

november 23, 2017

Hozzávalók

400 g lazac (bőrrel)

só, bors

Szószhoz:

1-2 dl habtejszín

2 darab kissebb cékla

1 gerezd fokhagyma

friss kakukkfű

vaj

olívaolaj

só,bors

A gnocchihoz:

1 kg burgonya

25-30 dkg liszt

1 darab tojás

1 darab cékla

1 teáskanál

Elkészítés

1A lazacot sózzuk borsozzuk, majd bőrével lefelé, pici olajon ropogósra sütjük. A többi oldalát kérgesítjük, majd 200 C-os sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük.

2A céklákat 180 fokon héjában, fóliába becsomagolva 1,5 órán keresztül sütjük, meghámozzuk, majd az egyiket lepürésítjük, a másikat csíkokra vágjuk.

3Az elősütött és áttört burgonyát a tojással, liszttel, 3 ek céklapürével és 1 tk.sóval összegyúrjuk. 4 részre osztjuk és mindegyikből hosszú hengereket sodrunk, majd a felületét bevagdossuk és pár centis darabokra vágjuk. 30 percig hűtőben pihentetjük majd sós, forró vízben megfőzzük kb 2-3 perc alatt. Amikor feljöttek a víz tetejére, akkor vehetjük ki őket.

4A szószhoz egy felhevített serpenyőben olívaolajon és vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát.

5A csíkokra vágott céklákat a megdinsztelt fokhagymához adjuk és megpirítjuk. Ezután öntjük hozzá a tejszínt, sózzuk, pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a gnocchikat és összeforgatjuk.

00:00

0 Értékelések