

Lazac steak vajon pirított uborkával
szerző adrienn.marton Főétel, Video Cukormentes, Gluténmentes, Kukoricamentes, Lisztmentes, Szójamentes Nyár, Ősz, Tavasz, Tél
május 4, 2017
Elkészítés
1A megmosott kapor leveleit tépkedjük le és tegyük félre. A meghámozott uborkát hosszában vágjuk félbe és a magokat kiskanállal vájjuk ki, majd ferdén vágjuk föl 1 cm-es szeletekre.
2A lazacot tisztítsuk meg, majd törölgessük meg papírtörlővel.
3Olvasszunk meg 20 g vajat egy széles serpenyőben. Tegyük bele az uborkaszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd rövid ideig lepirítjuk (max 1 percig). Vegyük ki a serpenyőből, majd öntsük a serpenyőbe az alaplevet. Pároljuk, amíg az alaplé fele elfő.
4Adjuk hozzá a creme fraiche-t és 1 percig lassú tűzön főzzük.
5Az apróra vágott kaprot és a frissen reszelt tormát keverjük össze a habbá vert tejszínnel, majd főzzük meg héjában a burgonyát és ha megpuhult, vágjuk ketté és töltsük meg a tormás tejszínnel.
6A maradék vajat olvasszuk meg teflonserpenyőben. A pácolt halat enyhén sózzuk meg és tegyük a serpenyőbe. Mindkét oldalát süssük lassú tűzön 3-3 percig. Időközben locsolgassuk az olvadt vajjal.
Recept eredeti forrása: Ennivaló Blog – Marton Adrienn – www.femcafe.hu
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.