Lazac steak vajon pirított uborkával, kapros-tormás tejszínnel

By adrienn.marton    , , , ,   , , ,

május 4, 2017

Ingredients

1 csokor kapor

3 darab salátauborka

2 darab lazac steak, bőrrel együtt

1 szál torma

1 darab citrom

100 g vaj

só, fehér bors

200 ml zöldségalaplé

100 g créme fraiche

100 ml habtejszín

5 szem kis, lila burgonya

Directions

1A megmosott kapor leveleit tépkedjük le és tegyük félre. A meghámozott uborkát hosszában vágjuk félbe és a magokat kiskanállal vájjuk ki, majd ferdén vágjuk föl 1 cm-es szeletekre.

2A lazacot tisztítsuk meg, majd törölgessük meg papírtörlővel.

3Olvasszunk meg 20 g vajat egy széles serpenyőben. Tegyük bele az uborkaszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd rövid ideig lepirítjuk (max 1 percig). Vegyük ki a serpenyőből, majd öntsük a serpenyőbe az alaplevet. Pároljuk, amíg az alaplé fele elfő.

4Adjuk hozzá a creme fraiche-t és 1 percig lassú tűzön főzzük.

5Az apróra vágott kaprot és a frissen reszelt tormát keverjük össze a habbá vert tejszínnel, majd főzzük meg héjában a burgonyát és ha megpuhult, vágjuk ketté és töltsük meg a tormás tejszínnel.

6A maradék vajat olvasszuk meg teflonserpenyőben. A pácolt halat enyhén sózzuk meg és tegyük a serpenyőbe. Mindkét oldalát süssük lassú tűzön 3-3 percig. Időközben locsolgassuk az olvadt vajjal.

Recept eredeti forrása: Ennivaló Blog – Marton Adrienn – www.femcafe.hu

00:00

0 Reviews

Ha szeretnél elsőként értesülni legújabb receptjeimről, konyhai tippjeimről iratkozz fel hírlevelemre!