Libaburger, Márton napra

Libaburger, Márton napra

szerző adrienn.marton  ,   , , , , ,

november 9, 2017

Hozzávalók

350 g édesburgonya

150 g darált libahús (75g comb+75 g mell hájjal együtt)

1 gerezd fokhagyma

2 szál rozmaring (csak levelek)

2 csipet só

bors ízlés szerint

90 g párolt lilakáposzta

1 darab szívsaláta

Elkészítés

1Először elkészítjük a húspogácsát. A darált libahúst egy tálba tesszük, sóval, borrsal, aprított rozmaringgal és reszelt fokhagymával ízesítjük. Picit hagyjuk összeérni az ízeket.

2Héjastul megmossuk, majd felvágjuk az édesburgonyát, úgy hogy 6 hosszabb karikát kapjunk.

3A húsból az édesburgonya szeletek méretének megfelelő húspogácsákat formázunk.

44. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és az édesburgonya szeleteket oldalanként 3-5 percig aranybarnára pirítjuk. A húspogácsákat szintén beletesszük a serpenyőbe és oldalanként 5-5 percig sütjük.

5Ezt követően elkezdjük rétegezni a burgert az alábbi sorrendben: 1. édesburgonya 2. 2 db szívsalátalevél, 3. édesburgonya 4.húspogácsa 5. párolt lilakáposzta 5. édesburgonya.

00:00

0 Értékelések