Málnalekváros túrófagyi

Málnalekváros túrófagyi

Szerző adrienn.marton    , , ,   

május 25, 2017

Hozzávalók

350 g túró

3-4 evőkanál méz (ízlés szerint)

fél citrom reszelt héja és leve

100 ml tej

málnalekvár, ízlés szerint

2 tábla csokoládé

Elkészítés

1A túrót, a mézet, a citrom levét és héját a tejjel simára dolgozzuk egy botmixer segítségével. A túrókrém felét a jégkrémformába töltjük, majd megkenjük lekvárral.

2A formát kitöltjük a maradék masszával. Mélyhűtőbe tesszük kb. 2 órára.

3Miután megdermedt, óvatosan kipattintjuk a formából a fagyott túrókrémet.

4A csokoládét egy hőálló tálban vízgőz felett felolvasztjuk. Miután megolvadt a csokoládé, várjunk pár percet, amíg visszahűl.

5A csokoládéba belemártjuk a túrófagyit. Hagyjuk, hogy megdermedjen.

6Tálalásig mélyhűtőbe tesszük a fagylaltokat.

Recept eredeti forrása: Ennivaló Blog – Marton Adrienn – www.femcafe.hu

00:00

0 Értékelés

Ha szeretnél elsőként értesülni legújabb receptjeimről, konyhai tippjeimről iratkozz fel hírlevelemre!