Málnás gazpacho

Málnás gazpacho

Szerző adrienn.marton  ,   , , , ,   

július 28, 2017

Hozzávalók

300 g 300 g málna

500 g paradicsom (350 g koktélparadicsom; 150 g vegyes paradicsom – lehet sárgás, zöldes héjú akár)

2-3 dl almalé

só, bors, méz ízlés szerint

10 darab bazsalikomlevél

3-4 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál vörösborecet

1,5 dl habtejszín

1 lime

szezonális: 1 marék görögdinnye, mag nélkül

díszítésnek: kígyóuborka - és a paradicsom ropogós része pici-apró kockára vágva, jégkocka, pirított kenyérkockák

Elkészítés

1A nagyobb paradicsomok belsejét távolítsuk el.

2A tejszín, lime, só, bors és méz kivételével, mindent egy konyhai turmixgépbe helyezünk és összepürésítjük.

3A homogén állag eléréséért a krémszerű málnás masszát átpasszírozzuk egy szitán.

4A lime héját lereszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lime reszelt héját.

5Ezután ízesítjük sóval, borssal, mézzel.

6A gazpachot poharakba öntjük és óvatosan rátesszük a tejszínhabot a tetejére, majd apróra kockázott uborkával és paradicsommal díszítjük.

7Tehetünk bele jégkockát és ha tartalmasabb levest szeretnénk kapni, tálaljuk kétszersülttel vagy pirított kenyérkockákkal.

00:00

0 Értékelés

Ha szeretnél elsőként értesülni legújabb receptjeimről, konyhai tippjeimről iratkozz fel hírlevelemre!