Mandarinos kacsasaláta

Mandarinos kacsasaláta

szerző adrienn.marton    ,

október 5, 2018

Hozzávalók

Saláta:

0,1 kg saláta mix

0,1 kg mandarin filé

0,1 kg kacsamell

Dresszing:

0,1 kg méz

2 dl olívaolaj

friss chili

30 gr magos mustár

1 ek. gyümölcs ecet

10 gr mogyoró

Elkészítés

1A kacsát megtisztítjuk a hártyáktól, majd bőrével lefelé egy serpenyőbe tesszük és szép pirosra sütjük.

2Készítünk egy 20%-os só oldatot, amelyben egy napig állni hagyjuk a kacsát. Ezután 65 fokosra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

3A mustárt, az ecetet, a mézet, sót és a chilit egy tálba tesszük, és egy habverő segítségével folyamatos kevergetés mellett szépen lassan hozzáadjuk az olívaolajat. Ha elkészült a dresszing, összekeverjük a mogyoróval.

4A salátát megmossuk, a mandarint kifilézzük (vagy konzervet használunk). Összekeverjük egy tálban a salátát a dresszinggel.

5A kacsát vékony szeletekre vágjuk, majd jöhet a tálalás.

00:00

0 Értékelések