A kacsát megtisztítjuk a hártyáktól, majd bőrével lefelé egy serpenyőbe tesszük és szép pirosra sütjük.
Ezután 200 °C előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
DRESSZING
A mustárt, az ecetet, a mézet, a sót és a chilit egy tálba tesszük, és egy habverő segítségével folyamatos kevergetés mellett szépen lassan hozzáadjuk az olívaolajat. Ha elkészült a dresszing, összekeverjük a durvára vágott mogyoróval.
SALÁTA
A salátát megmossuk, a mandarint kifilézzük, majd összekeverjük egy tálban a salátát a dresszinggel.
Tálalás
A kacsát vékony szeletekre vágjuk, amit a mennyei dresszinges salátánkra teszünk és retek csírával díszítünk.
GASZTROTIPP
Rosé kacsamell: kívül ropogós, belül rózsaszín. A bőrét vágd be keresztezve, sóval és borssal ízesítsd csak, nem igényel több fűszerezést. Majd serpenyőben bőrével lefelé 6 - 8 percig süsd, és mehet is a sütőbe kb 15 percre.