Mogyorós lazac, édeskömény salátával

Mogyorós lazac, édeskömény salátával

szerző adrienn.marton  , ,   , , , ,   , ,

december 21, 2017

Hozzávalók

10 dkg lazacfilé, bőr nélkül

5 g olívaolaj

1 kis csokor koriander, összevágva

Dukkah-hoz:

10 g fehér szezámmag

2 g koriandermag

1 g köménymag

20 g hámozott mogyoró

10 g földimogyoró

3 g kesudió

3 g pisztácia

Köret:

1 gerezd fokhagyma,reszelve

80 g édeskömény gumó, karikákra vágva és torzsája ék alakban kivágva

6 g

12 g gránátalma mag

25 g reszelt parmezán sajt

3 kis ág rozmaring

bors

10 g vaj

Elkészítés

1Egy forró, száraz serpenyőben pirítsuk meg a magokat, amíg el nem kezdjük érezni az illatukat. Vegyük ki a serpenyőből és törjük durvára egy aprítógépben.

2Forrón, szárazon pirítsuk meg a koriander és köménymagokat is, amíg elkezdenek illatozni. Ezeket törjük por állagúra egy mozsárban.

3Keverjük össze a magokat a fűszerekkel.

4A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát 4-4 percig süssük.

5Tálaláskor a lazac tetejére halmozzuk rá a mag- és fűszerkeveréket.

6Díszíthetjük friss korianderlevéllel és ízesíthetjük frissen facsart citromlével.

7Köret: Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A lereszelt fokhagymát keverjük össze vajjal és kenjük ki vele egy hőálló tál alját. Helyezzük az édeskömény karikákat egymás után, úgy hogy megtöltsük a tálat vele.

8Szórjuk meg sóval, borssal, parmezánnal. A megmaradt fokhagymás vajat pedig, öntsük a tetejére.

9Tegyünk a tetejére 2,5 ek. gránátalma magot és 2 szál rozmaring ágat. Süssük addig, míg az édeskömény megpuhul és aranybarna színe lesz a tetejének. Amikor tálaljuk, az édeskömény felvágott, zöld levelét és a megmaradt (1,5 ek. gránátalma magot) szórjuk a kész ételre. Takarás nélkül süssük nagyjából 45 percig.

00:00

0 Értékelések