Narancsos panna cotta, Baileys likőrrel

Narancsos panna cotta, Baileys likőrrel

szerző adrienn.marton    , , ,

március 7, 2018

Hozzávalók

6 dl liter habtejszín (min. 30%)

8 db lapzselatin

4 dl Baileys likőr

2 dl narancs szirup

Díszítésnek:

Eperlekvár

friss mentalevél

tejszínhab

Elkészítés

1Vegyünk két edényt, az egyikben hevítsük össze a Baileyst 2 dl habtejszínnel, a másikban pedig a narancs szirupot 4 dl tejszínnel.

2A lapzselatinokat áztassuk hideg vízbe min. 10 percre. Amint elasztikus lett, vegyük ki facsarjuk ki belőle a vizet. 4db-ot hőkiegyenlítéssel adjunk hozzá a narancsos, 4 db-ot pedig a baileys-es tejszínhez .

3Ha szeretnénk hogy réteges legyen a desszertünk, a tálalópoharakba először öntsük bele a narancsos tejszínt, majd1 óra dermessztés után öntsük rá a baileys-es tejszínt is és hűtsük ezt a réteget is 1 órán keresztül a hűtőben.

4Ha megszilárdult, kanalazzuk rá az eperlekvárt,díszítsük tejszínhabbal végül pedig mentalevéllel.

00:00

0 Értékelések