New York-i sajttorta erdei gyümölcsös öntettel

New York-i sajttorta erdei gyümölcsös öntettel

szerző adrienn.marton  ,     ,

június 14, 2017

Hozzávalók

18 dkg zabkeksz

1 marék dió

7 dkg szobahőmérsékletű vaj

25 dkg Philadelphia krémsajt

10 dkg porcukor (helyettesíthető: por állagú eritrittel

2 tojás

1 tojássárgája

5 dl tejszín

5 dl tejföl

1/2 citrom leve

1/2 citrom héja

1 teáskanál keményítő kevés vízzel elkeverve

Öntethez:

125 g vegyes bogyós gyümölcs

5 evőkanál porcukor (helyettesíthető: por állagú eritrittel)

Elkészítés

1A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Turmixgépben összetörjük a kekszet a dióval.

2Tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a felolvasztott vajjal. Tortaforma aljához és oldalához nyomkodjuk, lefóliázzuk és hűtőbe tesszük, amíg a krém készül.

3A krémsajtot simára keverjük, hozzászitáljuk a porcukrot. Hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgáját is. Alaposan összedolgozzuk.

4Beletesszük a tejszínt, a tejfölt, a citrom levét és a reszelt héját, majd az elkevert keményítőt is.

5Kivesszük a hűtőből a tortaformát és beleöntjük a masszát.

6A formát egy tepsibe tesszük és 2-3 cm magasságig felöntjük forró vízzel. Az előmelegített sütőt a tepsi betételekor levesszük 150 fokra és a tortát nagyjából 45 perc alatt készre sütjük.

7Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül még remegős.

8Miután megsült, 2 órára tegyük a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen és jól szeletelhető legyen.

9Öntet: A gyümölcsöket tegyük egy serpenyőbe, porcukrozzuk és süssük 1-2 percig, míg levet engednek és a cukor elolvad. Hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőszekrénybe.

10Tipp: Tálaláskor vágjunk egy szeletet a sajttortából és öntsük le a gyümölcsös mártással.

00:00

0 Értékelések