Omlós sültcsirke, zsenge zöldségágyon

Omlós sültcsirke, zsenge zöldségágyon

Omlós sültcsirke, zsenge zöldségágyon

szerző adrienn.marton  ,   , , , ,

november 14, 2017

Hozzávalók

1 egész csirke (belsőségek és nyak nélkül)

20 dkg vaj

1 kg apró burgonya (sárga és lila)

friss rozmaring

friss kakukkfű

10 dkg ceruzabab

10 dkg cukorborsó

1 darab narancs

1 darab citrom

3 fej fokhagyma

1 dl fehérborecet

2 darab salotta hagyma

olívaolaj

3-4 evőkanál méz

4-5 evőkanál szójaszósz

1 m kötöző spárga

só, bors

Elkészítés

1A csirkét megtisztítjuk.

2Felhevítünk egy lábast és a vaj felét felolvasztjuk benne.

3A csirkét megsózzuk kívül és belül, borsozzuk, majd a csirke bőrén kis réseket vágunk amikbe kis vaj darabokat illetve fokhagymákat teszünk a bőre alá.

4Cikkekre vágjuk a narancsokat, majd a csirkébe töltjük a fokhagymával, a rozmaringgal és a kakukkfűvel együtt. Összekötjük. A felolvasztott vajjal bekenjük az egész csirkét, majd újra sózzuk, borsozzuk és mellé helyezünk egy félbevágott citromot. 180 fokon sütjük 1 órát, majd megkenjük mézzel, szójaszósszal és addig sütjük, amíg megpirul.

5A körethez megtisztítjuk ceruzababot, a burgonyákat sós vízben megfőzzük és lehűtjük. A babot és a borsót blanchirozzuk vagyis 1-2 percre forrásban lévő vízbe helyezzük, aztán pedig jeges vízben áztatjuk.

6A salátához: a fehérborecethez hozzáadjuk az apróra vágott salotta hagymát, sózzuk, borsozzuk és elkeverjük olívaolajjal, majd óvatosan összeforgatjuk a csíkokra vágott krumplival és a többi zöldséggel. Egy nagyobb tálra öntjük a salátát, ráhelyezzük a csirkét, eltávolítjuk a kötöző fonalat.

00:00

0 Értékelések