Oreo sajttorta

Oreo sajttorta

szerző adrienn.marton    

január 28, 2018

Hozzávalók

A kekszes alaphoz:

50 g barna cukor

50 g darált dió

175 g összetört Oreo keksz

70 g kókuszzsír

A sajtkrémhez:

500 g mascarpone

200 g xillit

50 g kukoricakeményítő

300 g tejföl

4 darab tojás

Díszítésnek:

Oreo keksz

Lindt csokigolyó

Elkészítés

1A tészta alapot összekeverjük ( barna cukor, darált dió, összetört Oreo keksz, kókuszzsír) és a sütőformát (18 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma) kibéleljük vele. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

2A töltelékhez a mascarponét, a cukrot és a keményítőt csomómentesre keverjük. A tejfölt a tojásokkal elvegyítjük, majd az így kapott két krémet egyneműsítjük.

3A kihűlt alapra ráöntjük a krémet és 150 fokos sütőben 45-50 percig sütjük gőzölve. (hőálló edénybe tegyünk vizet és rakjuk a sütőbe, így kellő mennyiségű gőzről gondoskodunk)

00:00

1 Értékelés

Judit Esses

január 30, 2018

Kedves Adri!

Egyetlen kérdésem lenne csak: a kókuszzsírt melyik részhez kell hozzáadni? A tészta alaphoz vagy a krémhez?
Köszönöm előre is!
Judit