Pad Thai

Pad Thai

szerző adrienn.marton  ,   , ,   , , ,

szeptember 12, 2017

Hozzávalók

1-2 darab chili paprika

3-4 cm gyömbér

15-20 dkg rizstészta

fél csokor újhagyma

2-3 evőkanál szőlőmagolaj

10-15 dkg darált marhahús

1 gerezd fokhagyma

2 darab répa

1 kis cukkini

fél lime reszelt héja és leve

5 dkg pirított földimogyoró

1 kis marék pirított szezámmag

2 darab tojás

snidling

Szósz hozzávalók:

1-2 evőkanál barnacukor

szezámolaj

világos szójaszósz

halszósz

Elkészítés

1A rizstésztát 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

2Szőlőmagolajon a chilit a reszelt fokhagymával és reszelt gyömbérrel hőkezeljük. Amikor érezzük az illatukat (1-2 perc), lejjebb vesszük a főzőlap hőfokát.

3Hozzáadjuk a darált marhahúst és alaposan megpirítjuk.

4A cukkinit, az újhagyma fehér részét és a hámozott sárgarépát julienne-re vágjuk.

5A serpenyőt még jobban felhevítjük és hozzáadjuk a felvágott friss zöldségeket. Folyamatosan keverjük, pirítjuk (2-3 perc).

6A serpenyőbe beleütjük a tojásokat és kevergetjük, amíg darabos nem lesz, majd elvegyítjük a húsos keverékkel.

7Egy üvegtálban összekeverjük a szósz hozzávalóit, majd beleöntjük a serpenyőbe.

8A tésztát forró, lobogó vízben előírás szerint kifőzzük, majd leöblítjük hideg vízzel és lecsöpögtetjük.

9Beletesszük a főtt tésztát a serpenyőbe, jól összesütjük.

10Hozzáadjuk a pirított mogyorót, szezámmagot és a fél lime reszelt héját és levét. Jól összekeverjük.

11Tálaláskor díszítésnek rávágjuk az újhagyma zöld részét.

00:00

0 Értékelések