Paella

Paella

Szerző adrienn.marton    , , , , ,

augusztus 8, 2017

Hozzávalók

4 darab királyrák

200 g tintahal, megtisztítva, karikákra vágva

300 g kagyló

1 fej hagyma, apróra vágva

200 g csirkecomb filè, kockákra vágva

200 g sertéshús, kockákra vàgva

300 g rizs, kerekszemű

20 g piros paprika

9 dl hal alaplé

1 gerezd fokhagyma

2 evőkanál petrezselyem, összevágva

2 evőkanál paradicsompüré

1 darab paradicsom

sáfrány

olíva olaj

Elkészítés

1Egy lábasban, sós vízben főzzük meg a megtisztított kagylókat.

2Egy ’paella’ serpenyőben süssük meg a királyrákokat olíva olajban, amíg enyhén megbarnulnak. Tegyük ki egy tányérra és tegyük félre.

3Ismételjük meg a fentieket a csirkével és a sertéssel is.

4Készítsük el a zöldség alapot. A lereszelt paradicsomot, hagymát, fokhagymát, lassú tűzön ugyanebben a serpenyőben, kevés olívaolajjal, karamellizáljuk. Hozzátesszük a tintahalat és a paradicsompürét. Kb. 6 percig sütjük mèg. Tegyük hozzá a pirospaprikát és süssük még 2 percig.

5Adjuk hozzá a húst és a rizst és addig pároljuk, amíg a rizs aranyszínű lesz. Ízesítsük sóval és sáfránnyal.

6Forraljuk föl a hal alaplevet és adjuk a rizshez. Mostantól nem szabad a rizshez nyúlni!

720 perc múlva adjuk hozzá a rákot és a kagylót dekoratívan elhelyezve. Hagyjuk még 5 percig főni, majd vegyük le a főzőlapról.

8Tálalás előtt 3 percig hagyjuk hűlni. Durvára vágott petrezselymet szórjunk a tetejére.

00:00

0 Értékelés

Ha szeretnél elsőként értesülni legújabb receptjeimről, konyhai tippjeimről iratkozz fel hírlevelemre!