Pikáns csirkeszárnyak, szilva BBQ-val

Pikáns csirkeszárnyak, szilva BBQ-val

szerző adrienn.marton    , , ,

október 1, 2017

Hozzávalók

70 dkg csirkeszárny

10 darab érett szilva

1 evőkanál citromlé

50 g barna cukor (helyettesíthető eritrittel)

1 gerezd fokhagyma

4 evőkanál szilvalekvár

1 evőkanál balzsamecet

1 evőkanál szójaszósz

1 teáskanál chili szósz

50 g ketchup

2-3 evőkanál méz

2 teáskanál friss, reszelt gyömbér

Elkészítés

1A húson és a mézen kívül, összeturmixolunk mindent egy tálban.

2A húsokat egy nagyobb tálba tesszük, majd nyakon öntjük a szilvás szósszal.

3A tálat letakarjuk egy átlátszó fóliával, és min. 2 órán keresztül hagyjuk pácolódni a hűtőben.

4Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pácolt csirkét, és 180 fokon 30 percig sütjük.

530 perc letelte után megkenjük mézzel a csirkeszárnyakat, és további 220 fokon, 10-15 percig ropogósra sütjük.

00:00

0 Értékelések