“Piña Colada“ Sajttorta

“Piña Colada“ Sajttorta

szerző adrienn.marton  ,   ,

január 14, 2018

Hozzávalók

Krém:

168 g natúr krémsajt

50 g poreritrit

32 g tejföl

50 g habtejszín

1/2 teáskanál habfixáló

2 szelet ananász, apró darabokra vágva, lecsöpögtetve

Keksz alap:

60 g zabkeksz (finomra őrölve)

30 g vaj, olvasztva

20 g kókuszreszelék

Díszítés:

50 g habtejszín

1 evőkanál kókuszreszelék

1 teáskanál poreritrit

1/2 teáskanál habfixáló

koktélcseresznye

friss mentalevél

Elkészítés

1Először összeállítjuk a sajttorta alapját. Ehhez a zabkekszet, egy asztali aprítóval morzsa állagúra aprítjuk, majd egy tálban összekeverjük az előre megolvasztott vajjal és a kókuszreszelékkel.

2A tésztaalapot a tálalópoharak aljába nyomkodjuk úgy, hogy a felszínük egyenletes legyen. Hűtőbe tesszük dermedni addig, amíg elkészítjük a krémet.

3A krémhez a hűtőhideg habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és összekeverjük az összes többi hozzávalóval. Az ananásszal, poreritritettel, tejföllel, krémsajttal.

4Kivesszük a hűtőből a poharakat és a kekszalap tetejére töltjük az elkészült krémet.

5Rátérünk a díszítésre. A hűtőhideg habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd hozzákeverjük a poreritritet, valamint a kókuszreszeléket. Egy nyomózsák segítségével a habot a sajttortánk tetejre helyezzük.

6Díszítésnek használhatunk még koktélcseresznyét, valamint friss mentalevelet.

00:00

0 Értékelések