Rendhagyó stefánia szelet, limeos-mascarpone krémes zöldbabfőzelékkel

Rendhagyó stefánia szelet, limeos-mascarpone krémes zöldbabfőzelékkel

szerző adrienn.marton  

május 15, 2018

Hozzávalók

Főzelék:

3 darab salotta hagyma

40 dkg zöldbab

20 dkg mascarpone krém

4 dl alaplé

1 darab lime reszelt héja

1/2 dl fehérborecet

1 evőkanál barnacukor

3 dkg vaj

só, bors

Stefánia szelet:

1,5 evőkanál olívaolaj

1 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

90 dkg sertéscomb, darálva

1 teáskanál friss kakukkfű

3 evőkanál worcestershire szósz

1,5 evőkanál dijoni mustár

25 g zsemlemorzsa

60 ml sovány tej

1 darab tojás

2 darab főtt tojás

só, bors

Elkészítés

Főzelék:

1A vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott salotta hagymát.

2A megtisztított zöldbabot a serpenyőbe tesszük, kevés alaplével felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk.

3Botmixerrel pürésítjük a serpenyőben, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a cukrot, majd a fehérborecetet, és visszatesszük, hogy összeforraljuk az ízeket.

4A mascarpone krémbe reszeljük a lime héját, majd belekeverjük a zöldbabpürébe. Ha igazán selymes állagot szeretnénk elérni, akkor érdemes még egyszer turmixolni.

Stefánia szelethez:

1Egy kivételével főzzük meg a tojásokat forró vízben.

2A vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és tovább pirítjuk még 2 percig.

3A hagymákhoz egy tálban keverjük hozzá a darált húst, majd a fűszereket, végül a tejet, és az utolsó tojást. Alaposan dolgozzuk össze a keveréket.

4Rakjuk a húskeverék egyik felét egy belül kivajazott sütőformába egy rétegben, majd sorban belerakjuk a megpucolt tojásokat is. Ezután tegyük bele a húskeverék maradékát, és szépen egyengessük el a tetejét.

5Takarás nélkül süssük 180 fokon, 1 óra 30 percig. A kész fasírtot felvágás előtt pihentessük legalább fél órát.

00:00

0 Értékelések