Rénszarvas zserbó

Rénszarvas zserbó

szerző adrienn.marton    , ,   ,

december 6, 2017

Hozzávalók

2 db tojás

75 ml habtejszín

100 g eritrit

25 ml tej (vagy növényi tej)

25 g sima liszt

25 g kókuszliszt

50 g étkezési keményítő

½ csomag sütőpor

100 g dió, darálva

Sütigolyóhoz:

50g dió, darálva

2.ek cukrozatlan baracklekvár

1 ek. eritrit

Csokoládémáz:

95 g étcsokoládé

1 tk. kókuszzsír

Díszítés:

színes szívószálak

szaténszalag

1 csomag sós perec

5 g olvasztott csokoládé

+oázis a dermesztéshez

díszítő toll (piros, fehér)

Elkészítés

1Alaptészta: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A lisztet, 100 g darált diót, keményítőt és a sütőport keverjük össze egy mélyebb falú tálban.

2A tojásokat keverjük habosra egy kézi mixer segítségével, majd adjuk hozzá a tejszínt és a tejet (vagy növényi tejet). Keverjük egyneművé.

3Az elkevert szárazanyagokhoz adjuk hozzá a tojásos masszát és keverjük össze, amíg piskóta tészta állagot nem kapunk.

4Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát. Tűpróbáig kb. 40-50 perc alatt süssük készre. Ha a tészánk megsült, hagyjuk kihűlni.

5Sütigolyó elkészítése: A kihűlt tésztát morzsoljuk darabokra. Fogjunk egy elektromos asztali aprítót és helyezzük bele a morzsát. Adjunk hozzá 1 ek. eritritet és 2 evőkanál baracklekvárt, majd 50 g darált diót.

6Aprítsuk addig, amíg az összetevők egy gyúrható masszát nem alkotnak. (Ha túl lágy a tészta adjunk hozzá még darált diót. Ha összeált, vegyünk ki belőle kis darabokat és a két kezünk között gyúrjunk/formázzunk közepes méretű golyókat és szúrjunk bele színes szívószálat.

7A félkész golyókat tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a csokimázt. Ehhez, 100 g étcsokoládét vízgőz felett olvasszunk fel a kókuszzsírral.

8A lehűlt sütigolyókat a szívószál segítségével, mártsuk az olvasztott csokoládéba, szúrjuk egy oázisba és tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen. Addig tördeljünk perecet a szarvasok díszítéséhez.

9Díszítés:Kb. 15 perc után vegyük ki a golyókat a hűtőből és a tetejükön két oldalra szúrjunk 1-1 összetört perecet.

10 Egy díszítő toll segítségével alakítsuk ki a rénszarvasok szemét és orrát(fehér díszítőtollal a szem fehér részét,pirossal az orr részt, olvasztott csokoládéval a szemgolyót, ), majd helyezzük vissza az oázisba és tegyük vissza a hűtőbe tálalásig.

11Tálaláskor a szalagokból kössünk masnit a rénszarvasok nyakába.

00:00

0 Értékelések