Rozé kacsamell, narancsos édesburgonyával és céklával

Rozé kacsamell, narancsos édesburgonyával és céklával

Rozé kacsamell, narancsos édesburgonyával és céklával

szerző adrienn.marton    , , , ,

október 16, 2017

Hozzávalók

2 darab narancs

1/2 kg édesburgonya

1/2 kg kacsamell

bors

vaj

1 darab cékla

1 dl almaecet

1 szál kakukkfű

szerecsendió

1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

1Az édesburgonyát héjastul puhára sütjük kb. 1 óra alatt, 175 fokos sütőben. A céklát alufóliába csomagoljuk és 185 fokra előmelegített sütőben, 1,5 óra alatt készre sütjük.

2A megsült burgonyákat meghámozzuk, hozzáadjuk a narancslevet és vajjal pürésítjük, majd sóval, borrssal, szerecsendióval ízesítjük.

3A kacsamellet előkészítjük. Megtisztítjuk, formára vágjuk, bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. A kacsamellet hideg serpenyőbe tesszük egy megroppantott fokhagymával és 2 szál kakukkfűvel. Bőrével lefelé és zsiradék hozzáadása nélkül közepes lángon 6-8 percig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül. Sütés közben leöntjük róla a zsiradékot, majd 220 fokos előmelegített sütőben, 15 percig sütjük bőrével felfelé.

4Ha kész, kiveszük a sütőből és 10 percig pihentetjük.

5A megfőtt cékláról levesszük az alufóliát, majd eltávolítjuk a héját és cikkekre vágjuk. Forró serpenyőben kérgesítjük,végül almaecettel savanyítjuk.

00:00

0 Értékelések