Sertésszelet pisztáciabundában, káposzta steakkel tálalva

Sertésszelet pisztáciabundában, káposzta steakkel tálalva

szerző adrienn.marton    ,

május 18, 2018

Hozzávalók

Sertés:

85 g sós, pirított pisztácia

0,6 kg sertés tarja

liszt – panírozáshoz

1 teáskanál őrölt paprika

só, bors

2 evőkanál dijoni mustár

friss kakukkfű

3 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál vaj

Káposzta steak:

1 darab fejes káposzta

2 evőkanál olívaolaj

1 darab savanykás, piros héjú alma

300 g camambert sajt

250 g dió

néhány ág kakukkfű

1 evőkanál juharszirup

Elkészítés

Sertésszűz:

1Egy alacsony falú tálban terítsük szét a pisztáciát.

2Ízesítsük a sertésszűzet őrölt paprikával, sóval és friss borssal. Forgassuk meg a hús mindkét oldalát lisztben. Kenjük be mustárral és szórjunk rá kakukkfüvet, majd nyomjuk bele az összevágott pisztáciába.

3Melegítsünk föl olajat egy tapadásmentes serpenyőben közepesen erős hőfokra. Tegyük bele a sertésszeleteket és mindkét oldalát süssük aranybarnára 3-3 percig.

Káposzta steak:

1Melegítsük elő a sütőt (villany 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz: 6-os fokozat).

2Vágjunk 4 db 2 cm széles szeletet a káposztafej közepéből. Hagyjuk benne a torzsáját is. Kenjük le a szeleteket majdnem az összes olajjal, sózzuk alaposan. Süssük 20 percig, félidőben óvatosan fordítsuk meg egy hallapáttal.

3Közben szeleteljük vékonyra az almát héjastól és egy tálban keverjük össze az ecettel, illetve a maradék olajjal.

4Fektessük az almaszeleteket a káposztára egyenletesen elosztva és süssük együtt további 5 percig. Ekkor tegyük a tetejére a camamber sajtot. Osszuk el rajtuk a diót, és a kakukkfűleveleket . Süssük még 5 percig, míg a sajt megolvad és a dió pirulni kezd.

5Locsoljuk meg mindegyiket juharsziruppal és azonnal tálaljuk.

00:00

0 Értékelések