Sós -és édes mandularopogós

Sós -és édes mandularopogós

szerző adrienn.marton    , , , , , ,

január 10, 2018

Hozzávalók

Sós mandularopogós:

15 dkg hántolt mandula

szőlőmagolaj

1 teáskanál őrölt fűszerpaprika

1 késhegynyi őrölt római kömény (elhagyható)

só ízlés szerint

cayenne bors

Édes mandularopogós:

15 dkg hántolt mandula

barnacukor

fahéj

Elkészítés

1Sós ropogós elkészítése: A mandulához hozzáadjuk a fűszereket, a szőlőmagolajat, majd összekeverjük.

2Az édes ropogós elkészítése: A mandulához hozzáadjuk a fahéjat, barnacukrot, szőlőmagolajat, majd összeforgatjuk.

3A édes és a sós mandulákat egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk és sütőben 180 fokon 15 percig ropogósra sütjük, úgy, hogy félidőnél megkeverjük. Tálakba szedjük, majd fogyasztjuk.

00:00

0 Értékelések