Sós gesztenyekrémleves, ropogós baconnel

Sós gesztenyekrémleves, ropogós baconnel

szerző adrienn.marton    , , ,   ,

január 28, 2018

Hozzávalók

45 dkg fagyasztott gesztenye

1 gerezd fokhagyma

1 db burgonya

0,75 l zöldség alaplé

1/2 fej vöröshagyma, apró kockákra vágva

2 szál friss kakukkfű levelei

1 ek. friss citromlé

1,5 dl habtejszín (30%)

só ízlés szerint

fehérbors ízlés szerint

8 szelet bacon, apró kockákra vágva

Elkészítés

1A gesztenyét, hagymát, burgonyát, a zöldség alaplében feltesszük főni egy edényben. Majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát is.

2Ha a burgonya és a gesztenye is megpuhult, összeturmixoljuk a levest. Fűszerezzük kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, majd kevés kevergetés után szakaszosan hozzáöntjük a citromlevet és a tejszínt is.

3Még egyszer felhevítjük a levest, ezt követően pedig levesszük a tűzről és tálakba szedjük. A kockázott bacon-t lepirítjuk egy serpenyőben, a leves tetejére szórjuk és tálaljuk.

00:00

0 Értékelések