Sült kápiapaprika krémleves, sós túrógombóccal

Sült kápiapaprika krémleves, sós túrógombóccal

Sült kápiapaprika krémleves, sós túrógombóccal

szerző adrienn.marton  ,   , ,

november 4, 2017

Hozzávalók

Krémleveshez:

1/2 kg kápiapaprika

3 dl csirke alaplé

1 gerezd fokhagyma

2 dl habtejszín

só,-bors ízlés szerint

Sós túgombóchoz:

450 g zsírszegény túró

2 darab tojás

3 evőkanál zabpehelyliszt

1 csipet só

10 bazsalikom, apróra vágva

Díszítés:

friss bazsalikom

Elkészítés

1Krémleves elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és megsütjük a paprikákat, úgy, hogy a félbevágjuk őket, és magos felükkel lefelé fordítva egy rácsra helyezzük. Kb. 15 percig sütjük.

2Kivesszük a sütőből a paprikákat, egy tálba teszük, majd lefóliázzuk, és pihentetjük 10 percig.

3Ha letelt az idő, könnyedén lehúzzuk a héjukat és eltávolítjuk a magházat.

4A paprikákat durvára vágjuk, felöntjük meleg alaplével, amibe fokhagymát reszelünk. Végül sózzuk, borsozzuk.

5Ezt követően, egy merülőturmix segitségével krémes állagúra pürésítjük. Ha krémesebb állagot szeretnénk elérni, adjuk hozzá a tejszínt is.

6 Túrógombóc elkészítés: A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk. A tojás sárgáját átkeverjük az áttört túróval, majd szakaszosan hozzáadjuk a zabpehelylisztet. Sózzuk, és hozzá keverjük a felaprított bazsalikom leveleket.

7A tojásfehérje habot 3 részletben, óvatosan a túrós masszához adjuk.

8Pihentetjük 30 percig, majd ezt követően gombóckat formálunk belőle.

9A gombócokat 5-7 perc alatt forró, lobogó vízben megfőzzük, addig amíg a vízfelszínre nem jönnek.

10Leszűrjük majd a levessel együtt tálaljuk.

00:00

0 Értékelések