Sült oldalas, mustáros burgonyapürével

Sült oldalas, mustáros burgonyapürével

Sült oldalas, mustáros burgonyapürével

szerző adrienn.marton    , , , ,

október 16, 2017

Hozzávalók

40 dkg oldalas csonttal

só,bors

1 dl olívalolaj

2-3 gerezd fokhagyma

Burgonyapüréhez:

200 g burgonya

50 g vaj

1 evőkanál magos dijoni mustár

fehérbors

0,5 dl tejszín

Zellerhez:

100 g zellergumó, héj nélkül

2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

1Oldalas: A sütőt előmelegítjük 120 fokra.Az oldalast a csontok mellett darabokra vágjuk, (két csontonként)Sózzuk, borsozzuk, majd elkészítjük a pácot. Alá öntünk fél ujjnyi vizet és alufóliával letakarjuk. 120 fokos sütőben 5 órán keresztül sütjük. Óránként érdemes átforgatni az oldalast. Ha megsült, levesszük róla az alufóliát és további 220 fokon addig sütjük míg meg nem pirul a teteje. Fogyasztás előtt min. Negyed órát pihentessük.

2Ehhez 2-3 fokhagymát megroppantunk és nagyon vékony szeletekre vágunk, majd beletesszük az olívaolajba. A páccal megkenjük az oldalast és egy tepsibe tesszük.

3Alá öntünk fél ujjnyi vizet és alufóliával letakarjuk. 120 fokos sütőben, 5 órán keresztül sütjük. Óránként érdemes átforgatni az oldalast.

4Ha megsült, levesszük róla az alufóliát és további 220 fokon addig sütjük, míg meg nem pirul a teteje. Fogyasztás előtt min. negyed órát pihentessük.

5Mustáros burgonyapüré, sült zellerrel:

6A burgonyakockákat és a zellert, külön edényben megfőzzük.

7A kész burgonyához hozzáadjuk a vajat és a mustárt, majd pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha krémesebb állagot szeretnénk, adjunk hozzá még 0,5 dl tejszínt.

8A megfőtt zellert cikkekre vágjuk, majd forró serpenyőben megpirítjuk az oldalait.

00:00

0 Értékelések