Karamellizált ananász, pisztáciás joghurttal – Marton Adrienn

Karamellizált ananász, pisztáciás joghurttal

szerző adrienn.marton    , , , ,   ,

július 26, 2016

  • Prep: 45 mins
  • Yields: 2 adag

Hozzávalók

50 g barna cukor

60 ml frissen facsart narancslé

2 evőkanál méz

1/2 darab ananász, héját eltávolítani, leveleit levágni, fentről félbevágni, majd szeleteket szelni belőle

6 darab menta levél, vékony csíkokra vágva

2 marék pisztácia, durvára vágva

50 ml natúr joghurt

1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

1Előmelegítjük a sütőt 230 Celsius fokra, majd egy tepsibe sütőpapírt teszünk. Összekeverjük egy tálban a barna cukrot a narancslével, fahéjjal és a mézzel.

2Megvárjuk míg a cukor elolvad, majd a szeletelt ananászokat megforgatjuk a ”páclében”. 15 percig benne hagyjuk az ananászokat az ízesített folyadékban.

3A marinált ananász szeleteket egyesével, a sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. A megmaradt páclevet meghagyjuk későbbre. Ezután 15 percig sütjük az ananászok egyik oldalát, majd átforgatjuk az őket és az új oldalukat a megmaradt páclével átkenjük. Újabb 15 percig sütjük.

Tipp: Tálaláskor joghurttal locsoljuk meg, majd durvára tört pisztáciával és mentalevéllel tálaljuk.

Recept eredeti forrása: Ennivaló Blog - Marton Adrienn - www.femcafe.hu

00:00

0 Értékelések