Sütőtökös panna cotta, céklazselével és mákhabbal

Sütőtökös panna cotta, céklazselével és mákhabbal

szerző adrienn.marton    , , , ,

október 10, 2017

Hozzávalók

1 liter tejszín (min. 30%)

500 g sütőtök

150 g xilit vagy eritrit

8 darab lapzselatin

2 csipet őrölt fahéj

2 evőkanál méz

Mákhabhoz:

2 evőkanál darált mák

200 ml habtejszín (édesített)

Céklazseléhez:

1,5 dl céklalé

2 darab zselatinlap

1 csapott ek. eritrit vagy xilit

+ nyomózsák

Elkészítés

1A sütőtököt 210 C fokon készre sütjük.

2A sült sütőtököt és a tejszínt, egy botmixer segítségével pürésítjük, majd hozzáadjuk a xilitet és egyneművé dolgozzuk.

3 Egy edényben a sütőtökös masszát felforraljuk, Adjuk hozzá az őrölt fahéjat és ízlés szerint ha kell, még mézzel édesíthetjük.

4A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk min. 10 percre. Amint elasztikus lett, kivesszük kifacsarjuk és egy tálba tesszük.. Hőkiegyenlítéssel folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a sütőtökös püréhez.

5A sütőtökös masszát poharakba/formákba töltjük és hűtőben dermesztjük.

6Addig elkészítjük a céklazselét és a mákhabot!

7Céklazselé: A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk min. 10 percre. Amint elasztikus lett, kivesszük kifacsarjuk és egy tálba tesszük..

8A céklalevet felmelegítjük és hozzáadjuk a xilitet vagy eritritet.

9A céklaléhez hozzáadjuk a lapzselatinokat és csomómentesre keverjük.

10A zselét visszahűtjük szobahőmérsékletűre, de nem szabad hűtőbe tenni.

11Végül a kész pannacottára öntjük és hűtőben tovább dermesztük.

12Mákhab: A habtejszínt habbá verjük és hozzákeverjük a mákot. Ízlés szerint további édesítőszer adható hozzá. A kész habot, nyomózsák segítségével a panna cotta tetejére tesszük.

00:00

0 Értékelések