Sütőtökös rizottó, sült libacombbal

Sütőtökös rizottó, sült libacombbal

szerző adrienn.marton    , , , ,

október 8, 2017

Hozzávalók

1 darab kisebb sütőtök

1/2 kg rizottó rizs

2 dl fehérbor

1 l alaplé

2 darab libacomb

fehérbors

szerecsendió

1 gerezd fokhagyma

4 szál kakukkfű

vaj

1 darab kisebb vöröshagyma

Elkészítés

1Készre sütjük a sütőtököt 220 fokon kb. 40 perc alatt. Amikor kicsit lehűlt pürésítjük.

2A libacombokat konyhakészre előkészítjük, sózzuk borsozzuk és bőrével felfelé, egy hőálló serpenyőbe helyezzük. Mellétesszük a megroppantott fokhagymát és a kakukkfű szálakat, majd 180 fokos sütőben, alufóliával lefedve 60 percig sütjük.

3Levesszük az alufóliát a libacombokról és bőrével lefelé, 200 fokon 30 percig sütjük, majd megfordítjuk a libacombokat és további 220 fokon addig sütjük, míg a bőre szép ropogós nem lesz.

4Rizottó: A vajat felolvasztjuk, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a rizottó rizst, amit picit lepírítunk, majd felöntjük fehérborral.

5Megvárjuk míg elfő a bor alkohol tartalma, majd hozzáadjuk az alaplevet.

6Folyamatos kevergetés közben az alaplevet fokozatosan hozzáadjuk és készre főzzük kb. 15 perc alatt, de ez a rizs minőségétől függ. Figyeljünk oda a csomagoláson jelzett időpontra.

7Fehérborrssal sóval és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.

8Tálalás előtt a sütőtök pürét összekeverjük a rizottó rizzsel, majd tálaljuk.

00:00

0 Értékelések