Szezámos csirke, hawai tálalásban

Szezámos csirke, hawai tálalásban

szerző adrienn.marton    , ,

március 16, 2018

Hozzávalók

1 darab nagy csirkemellfilé

200 g rizs

Szószhoz:

2 evőkanál méz

1 evőkanál chiliszósz (vagy csípős paprikakrém)

4 evőkanál ketchup

2 evőkanál szójaszósz

1/2 csésze víz

3 evőkanál pirított szezámmag

Tálaláshoz:

1 darab ananász

Elkészítés

1A rizst előfőzzük 2x-es mennyiségű sós vízben 12 percig.

2A csirkemellfilét falatnyi darabokra vagy vékony csíkokra vágjuk.

3Elkészítjük a szószt:A szószhoz egy edénybe tesszük a ketchupot, mézet, chiliszószt, szójaszószt és a vízzel felöntve tűzre rakjuk, mártás sűrűségűre beforraljuk.

4A csirkemellet felhevített serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük, majd hozzáadjuk a szószhoz és összefőzzük.

5A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk és a szójaszószos csirkéhez adjuk.

6Tálalás: Egy fél ananász húsát kikaparjuk, Az ananász héjába beletöltjük a rizst mellékanalazzuk a csirkemellet. Díszítésként pedig adhatunk még hozzá egy kis szezámmagot.

00:00

0 Értékelések