Szilveszteri mozzarellás Party Pingvinek

Szilveszteri mozzarellás Party Pingvinek

szerző adrienn.marton    , , , ,   

december 28, 2017

Hozzávalók

olívabogyó (fekete, magozott)

1 darab sárgarépa

1-2 csomag mini mozzarella sajt

krémsajt

pár szelet bacon vagy feketeerdei sonka

fogpiszkáló

Elkészítés

1A mozzarella golyókat egy szűrőbe tesszük és lecsöpögtetjük.

2Kialakítjuk a talp és csőr részeket! A sárgarépát karikákra szeleteljük, majd minden karikából kivágunk egy háromszög alakot. Ez lesz a pingvinek talpa, a megmaradt háromszög sárgarépából, pedig kialakítjuk a pingvinek csőrét.

3Elkészítjük a pingvinek testét! Az olívabogyókat félbe vágjuk és egy kevés krémsajt segítségével, a mozzarella golyók oldalához illesztjük.

4A fej rész kialakításához fogjunk egy egész olajbogyót, forgassuk el és a magozott (csillag alakú) részénél, nyomjuk bele a sárgarépából készült csőrt.

5Ha elkészültünk a részletekkel, összeállítjuk a pingvinjeinket a következő sorrendben: talp-test-fej. Ahhoz, hogy a pingvinjeink stabilak legyenek, egy fogpiszkáló segítségével a fej közepénél, középen átszúrjuk, egészen a sárgarépatalp aljáig.

6Ha szeretnénk, készíthetünk bacon-ből vagy feketeerdei sonkából sálat is, hogy még mutatósabb legyen az előétel. Ehhez a bacon-t vagy sonkát, hosszában vékony szeletekre vágjuk és a pingvinek „nyaka“ köré tekerjük.

00:00

0 Értékelések