Színes sushi

Színes sushi

szerző adrienn.marton  ,   , , ,

július 17, 2018

Hozzávalók

400 g sushi rizs

800 ml víz

2 ek. céklalé

3 ek répapüré

½ ek. rizsecet

1 tk. barna cukor

¼tk só

4-6 db nori lap

1 db sárgarépa, gyufaszál vastagságúra vágva

1 db kígyóuborka, gyufaszál vastagságúra vágva

1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika –gyufaszál vastagságúra vágva

Díszítés:

ehető virágok

Elkészítés

1A rizst mossuk meg hideg víz alatt, majd tegyük egy lábasba a rizst és öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel. Főzzük és várjuk meg amíg egyszer felforr a víz, majd takarékon főzzük addig amíg a rizs fel nem veszi az összes vizet. Kevergessük folyamatosan.

2Ha kész, tegyük fa vagy műanyag tálba és keverjük hozzá a rizsecetet, cukrot, sót, Felezzük el a mennyiséget és az egyik felébe tegyünk céklalevet a másikba pedig répapürét.

3Egy bambuszlapra tegyük rá a norilapokat fényes felükkel lefelé, egyengessük el rajta a rizst, töltsük meg zöldségekkel és tekerjük fel óvatosan. Egy vizes, éles kés segítségével, vágjuk 6 egyenlő részre.

00:00

0 Értékelések