Tésztatorta olasz módra

By adrienn.marton    , ,   , , ,

június 1, 2017

Ingredients

olívaolaj

500 g cannelloni tészta

500 g mozzarella

500 g sertés darált hús

0,5 liter paradicsompüré

1 darab közepes méretű sárgarépa, reszelve

1 darab vöröshagyma, apróra kockázva

1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

150 ml tejszín

450 g Gouda sajt

100 ml fehér bor

só, bors

Directions

1Egy serpenyőben kevés olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és pirítsuk fehéredésig.

2Amikor már ” kifehéredett” a hús, hozzáadjuk a sárgarépát és felöntjük borral, aminek elfőzzük az alkoholtartalmát.

3Hozzáadjuk a paradicsom pürét és 45 percig főzzük. Ha szükséges, lehet hozzá még vizet adni. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, akár oregánóval. Amikor elkészült, öntsünk hozzá tejszínt és kevergessük még pár percig, hogy jobban besűrűsödjön.

4Miután elkészült, hagyjuk hűlni.

5Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra.

6Forrásban lévő vízben főzzük a tésztát félkeményre, hogy megőrizze a tartását. Hagyjuk lecsöpögni.

7Olívaolajjal kenjük ki egy kapcsos tortaforma oldalát. A forma alját béleljük ki sütőpapírral. Állítsuk bele a tésztákat.

8Helyezzük a tortaformát sütőpapírral kibélelt tepsibe.

9Öntsük rá a szószt, majd szórjuk meg mozzarellával.

10Fedjük le alufóliával, vigyázva, hogy ne érjen a sajthoz. 30 percig süssük a sütőben.

11Távolítsuk el a fóliát és süssük, amíg aranybarnára sül a teteje, kb 30 percig.

12Miután elkészült, hagyjuk hűlni min 15 percig, majd távolítsuk el a tortaformát. 13. Szeletelhetjük, mint egy tortát.

Recept eredeti forrása: Ennivaló Blog – Marton Adrienn – www.femcafe.hu

00:00

0 Reviews

Ha szeretnél elsőként értesülni legújabb receptjeimről, konyhai tippjeimről iratkozz fel hírlevelemre!