Tökmagos-céklapesto spagetti

Tökmagos-céklapesto spagetti

szerző adrienn.marton    , , , ,

január 20, 2018

Hozzávalók

300 g főtt cékla, kockákra vágva

100 g tökmag+pár szem a díszítésnek

1-2 gerezd fokhagyma

75 g parmezán sajt + egy kevés a díszítésnek

4-5 firssl bazsalikomlevél

3 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál citromlé

só, bors ízlés szerint

1 zacskó spagetti

Elkészítés

1Az alufoliába csomagolt céklát elősütjük 185 fokon 1,5 órán keresztül, majd ha kihűlt, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Párat félreteszünk a díszítéshez.

2Egy asztali aprítóba beletesszük az összetevőket úgy mint, a kockára vágott céklát, parmezán sajtot, olívaolajat, bazsalikomlevelet, citromlevet, tökmagot, sót, borsot és a fokhagymát. Addig pürésítjük, míg krémes állagot nem kapunk.

3A tésztát al dente-re főzzük, zsiradék hozzáadása nélkül, sós vízben. Ha megfőtt, leszűrjük a tésztát és rákanalazzuk a céklás pesto-t. Tányérba szedjük, a tetejét megszórjuk egy kis parmezán sajttal, valamint a maradék kockára vágott céklával és egy kis tökmaggal.

00:00

0 Értékelések