Tom Kha Gai, thai kókusztejes csirkeleves - Marton Adrienn

Tom Kha Gai, thai kókusztejes csirkeleves

szerző adrienn.marton      , , ,

március 16, 2016

  • Prep: 1 hr 30 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 3 adag

Hozzávalók

600 ml csirke alaplé

1 darab citromfű

1 darab kaffir lime levél

1 evőkanál reszelt gyömbér

1 teáskanál curry szósz

50 g főtt csirkehús, hosszanti vékony csíkokra vágva

1 darab thai chili

2 teáskanál halszósz

1 evőkanál lime facsart leve

1 evőkanál barna cukor

200 ml kókuszkrém/tej

opcionálisan tálaláskor: pirított gomba és póréhagyma a tetejére, illetve pirított wonton

Elkészítés

1Egy edénybe beleöntjük a már kész csirke alaplevet. Hozzátesszük a citromfüvet, lime levelet, gyömbért és a thai chilli-t.

210 percig forraljuk, majd átszűrjük a levest.

3A curry pasztát egy másik edényben pár percig pirítjuk, csak addig, míg kezdjük érezni az illatát. Hozzáöntjük az ízesített csirke alaplevet (elkészítését IDE kattintva olvashatod el). Felforraljuk.

4Hozzáadjuk a halszószt, a csirkehúst, és a barna cukrot. 5-10 percig főzzük még.

5A legvégén kókusztejjel sűrítjük. Ekkor már lekapcsoljuk a tüzet, de a tűzhelyen pár percig még kevergetjük. Sóval, borssal ízesítjük.

6Tálaláskor adhatunk hozzá pirított gombát, póréhagymát és pirított wonton-t ( beszerzési helyét IDE kattintva nézheted meg.)

Tipp

Abban az esetben, ha nincs gyömbér reszelőnk, takarjuk le egy fóliával a hagyományos sajtreszelő tetejét és úgy reszeljük. Ezzel a technikával csak a gyömbér friss húsát kapjuk, míg szálkás, fás része nem kerül lereszelésre.

00:00

0 Értékelések