Tom Yum Goong-Csípős-savanyú rákleves citromfűvel és galanga gyökérrel

Tom Yum Goong-Csípős-savanyú rákleves citromfűvel és galanga gyökérrel

szerző adrienn.marton    , , , ,

február 24, 2018

Hozzávalók

9,5 dl zöldség alaplé

2 szár friss citromfű (a gyökér legvégét távolitsuk el, majd 1cm-es darabokra vágjuk)

3 vékony szelet friss galanga gyökér (összetörve)

3 darab friss kaffir lime levél vagy 4 db szárított, összetépkedve

1 evőkanál halszósz

1 evőkanál lime- vagy citromlé

2 teáskanál chilli paszta

3 evőkanál sűrű kókusztej

150 g garnéla rák

1-2 darab friss thai chili paprika egészben, vagy 2 db közepes méretű jalapeno hosszában felvágva fél cm-es csíkokra

1/2 fej salotta hagyma (fél cm-es csíkokra vágva)

450 g konzerv bocskoros gomba (átöblítve, lecsöpögtetve)

1 darab kis érett paradicsom (fél cm-es kockákra vágva)

1 darab kisebb lime leve

2 szál friss koriander

1 csipet cukor

Elkészítés

1Egy közepes méretű lábasban forraljuk fel az alaplevet.

2Tegyük bele a citromfüvet, a galanga gyökeret, a lime levelet, a halszószt, a cukrot és a rákot. Forraljuk fel és főzzük 3 percig.

3Adjuk hozzá a chilli pasztát és a gombát. Forraljuk még 2 percig, amíg a rák elkészül.

4Tegyük bele a chilli paprikát és a paradicsomot, majd vegyük le a főzőlapról.

5Öntsük bele a lime levét. Ízesítsük további halszósszal, ha szükséges.

6Tálaláskor korianderrel és hagymával díszítsük.

00:00

0 Értékelések