Limeos-avokádós torta sárgabarackkal

Limeos-avokádós torta sárgabarackkal

szerző adrienn.marton    , ,   , ,

március 28, 2018

  • Prep: 15 mins
  • Yields: 12-14 szelet

Hozzávalók

tésztához

300 g kesudió

100 g reszelt kókusz

160 g magozott datolya

1 darab vanília rúd kikapart belseje

1 evőkanál lime leve

1 evőkanál reszelt lime héja

1 csipet

4-5 evőkanál méz

1 marék mandula

töltelékhez

6-7 darab érett avokádó belseje

100-110 ml lime lé

4 evőkanál reszelt lime héja

90 g méz

2 evőkanál juharszirup (helyettesíthető mézzel)

1 csipet

díszítés

1 evőkanál eritrit

8 darab fél sárgabarack

Elkészítés

1A tészta alapanyagait tegyük egy aprító gépbe és addig keverjük, míg a hozzávalók elkezdenek összeállni és tésztához kezd hasonlítani az egyveleg. ( Attól függően mennyire áll egybe a tészta, adjunk még hozzá mézet.)

2Egy 25 cm átmérőjű kerek torta alapot vajazzunk ki, majd egyengessük el az aljára egységesen a kesudiós masszát.

3A krém hozzávalóit is tegyük egy aprító gépbe és addig keverjük, míg teljesen krémes állagot kapunk. A krém ne legyen nagyon folyós, de jól kenhető legyen. Ezután öntsük a masszát a tészta alapra.

4Minimum 4 óráig tegyük hűtőbe a tortát, majd díszítsük fel habbá vert tojásfehérjével és félbevágott sárgabarackokkal.

Tipp

Díszítésnek, én egy tojásfehérjét, eritrittel kemény habbá vertem és beletöltöttem nejlonzsákba. A nejlon egyik sarkát kivágtam, amiből a torta szélére egymástól 1 cm távolságra kisebb köröket nyomtam. A közepükbe egy-egy fél sárgabarackot tettem. Tálalás előtt még 30 percre visszatettem a hűtőbe a tortát.

00:00

0 Értékelések