Túró-zabkorpa alapú pizza

Túró-zabkorpa alapú pizza

Túró-zabkorpa alapú pizza

szerző adrienn.marton    ,   , , ,

november 7, 2016

  • Prep: 40 mins
  • Yields: 1 pizza

Hozzávalók

Tészta alap:

350 g tehéntúró

80 g zabkorpa

1 fej vöröshagyma

1 darab tojás

1 teáskanál

4 reszelt parmezán

1 fokhagyma

1 teáskanál szárított oregánó

bors

olívaolaj

Pizza feltét:

1 darab kisebb lilahagyma

1 cső kukorica

100 g gouda vagy trappista sajt

120 g paradicsomszósz

6 szelet sonka

1 evőkanál vaj (kukorica bedörzsöléséhez)

Elkészítés

1A hagymát és a fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk.

2A csőkukoricát vajjal, sóval, borssal bedörzsöljük, majd alufóliába csomagoljuk. 1 órán keresztül 220 fokon megsütjük.

3A túrót egy tálba tesszük, majd villával alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a zabkorpát, és a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, oregánót, majd alaposan összedolgozzuk.

4Egy tepsit kibélelünk egy sütőpapírral, vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd ráegyengetjük a tésztát. Előmelegített 180 C fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük.

5Amíg sül a tészta, felszeleteljük a sonkát és a hagymát, a sajtot pedig lereszeljük. A kukoricaszemeket levágjuk a szárról.

6Az elősütött tésztát megkenjük paradicsomszósszal, rátesszük a sonkát, a hagymát, és a kukoricát, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ezután visszatesszük a sütőbe és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Előkészület: 15 perc
Recept eredeti forrása: Privát Séf – LifeNetwork

00:00

0 Értékelések