Unikornis sajttorta

Unikornis sajttorta

szerző adrienn.marton    

július 30, 2018

Hozzávalók

250 g zabkeksz

100 g vaj

Krém:

1500 g krémsajt (natúr)

250 ml habtejszín, habbá verve

225 g eritrit

9 ek. por zselatin

4 db avokádó, krémesre aprítva

120 ml mangópüré

120 ml málnapüré

1 ek. Pödör málna balsamico

10 db kicsi fagyitölcsér

szórócukrok

Elkészítés

1A vajat megolvasztjuk egy lábasban, a zabkekszeket pedig egy asztali aprító segítségével finomra aprítjuk. A kekszet összekeverjük a vajjal és kibélelünk vele egy sütőpapírral kibélelt tortaformát.

2Amíg elkészítjük a krémeket, addig hűtőben pihentetjük a kekszes alapot.

3A sajtkrémet egy nagy üvegtálban összekeverjük egy kézi habverő segítségével a por zselatinnal és az eritrittel, hozáadjuk a habbá vert tejszínt, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A sajtkrémekhez hozzákeverjük a málna, avokádó és a mangópürét.

4A kekszes alapot kivesszük a hűtőből és ráöntjük a málnás sajtkrémet. Visszatesszük dermedni a hűtőbe 30 percre. Ha megdermedt az első réteg, ráöntjük az avokádó krémet és szintén 30 percig hűtőben pihentetjük. Amennyiben letelt a fél óra, ráönthetjük az utolsó réteget, a mangós krémet is és hűtőben tovább pihentetjük legalább 2 órát.

5A kész sajttortát, sajtkrémbe mártott és szóróckrokkal megszórt fagyitölcsérekkel tálaljuk.

00:00

0 Értékelések