Zöldségchips

Zöldségchips

szerző adrienn.marton  ,   , , , ,

január 9, 2018

Hozzávalók

Zöldségchipshez:

1 darab sárgarépa

1 darab édesburgonya

1 darab cékla

250 g spenótlevél

1 darab sárga édesburgonya

Snidlinges-fokhagymás mártogatós:

150 g krémsajt

4 evőkanál joghurt

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál snidling, felaprítva

Elkészítés

1Zöldségchips: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, és uborkagyalun (vagy szeletelőgéppel) vékony szeletekre gyaluljuk.

2A gyalult zöldségeket egy tálban összekeverjük, megszórjuk sóval,borssal, majd az olajjal összeforgatjuk, hogy minden zöldségszeletet vékony rétegben bevonjon.

3Egy tetszőleges méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a zöldségszeleteket vékony rétegben belepakoljuk. Fontos, hogy vékony legyen a réteg, hogy a szeletek ne párolódjanak, hanem süljenek. Ezért lehet, hogy több körben kell majd sütnünk a zöldségeket.

4A zöldségchipset a sütőben pirulásig sütjük (kb.15-20 perc, sütőtől függ, figyeljünk oda), majd a tepsiről egy tálra helyezzük, és sózzuk.

5Elkészítjük a snidlinges-fokhagymás mártogatóst: Összejeverjük a krémsajtot a joghurttal, és hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, a felaprított snidlinget. Ízlés szerint fűszerezhetjük sóval, borssal.

6Ezt követően, az elkészült chipssel együtt tálaljuk.

00:00

0 Értékelések