Zöldséges halrolád

Zöldséges halrolád

Zöldséges halrolád

szerző adrienn.marton    , , ,

október 19, 2017

Hozzávalók

2 darab fehér húsú bőr nélküli halfilé kb. 450 g (naphal vagy branzino)

1 gerezd fokhagyma, reszelve

4 evőkanál krémsajt (Philadelphia)

só,bors

2 szál újhagyma, zöld és fehér része egyaránt

1-1 darab - 1-1 db kaliforniai paprika (sárga, piros)

2 nagy csipet kurkuma

125 g köles

Citromos vajszószhoz:

2 evőkanál vaj, olvasztva

citromlé

Díszítés:

1 teáskanál mák

1 marék fekete szezámmag

Elkészítés

1A kölest 2x-es mennyiségű vízben készre főzzük 10-12 perc alatt. Várjuk meg amíg teljesen felszív minden folyadékot, majd húzzuk le a tűzről és lefedve hagyjuk kihűlni, mert csak így marad pergős.

2A köleshez adjuk hozzá a krémsajtot és keverjük el. Vágjuk apró darabokra a paprikákat és vékony karikára az újhagymát és ezt is adjuk a köleshez. Ezt követően kurkumával, sóval és borssal ízesítsük. Reszeljük bele a fokhagymát és újból keverjük át a tölteléket.

3A halakat töltsük meg a köleses masszával, amit a halfilé vastagabb részétől kezdjük el hosszában. A széleken célszerű 1-1 cm-t kihagyni, hogy a töltelék ne folyon ki belőle a tekersnél.

4Helyezzük óvatosan egy sütőpapírral kibélelt tepsire a haltekercseket, és egy szilikon ecset segítségével, kenjük meg a vajas citromos szósszal.

5A biztonság kedvéért egy nedvesített hurkapálcával vagy egy hústűvel tűzzük össze a roládokat.

6185 fokon 20-25 percig süssük készre. Félidőnél fordítsuk meg a tepsit a sütőben, és kenjük át mégegyszer a halakat citromos vajas szósszal.

7A kész roládokat forgassuk fekete szezámmagba, és egy nagyon kevés mákba.

8Tálalásnál locsoljuk meg egy fél citrom levével.

00:00

0 Értékelések