Zsemlében sült sertésmáj, tökös lecsóágyon

Zsemlében sült sertésmáj, tökös lecsóágyon

Zsemlében sült sertésmáj, tökös lecsóágyon

szerző adrienn.marton    , , ,

november 7, 2017

Hozzávalók

1/2 kg sertés máj

1 darab kis sütőtök

1 darab paprika

2 darab paradicsom

3 gerezd fokhagyma

2 darab vöröshagyma ( 1 db a májhoz, 1 db a lecsóhoz)

őrölt pirospaprika

3 darab zsemle

só, bors

1 darab kápiapaprika

1 darab TV paprika

Elkészítés

1A sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk. 220 fokos előmelegített sütőben a kockákat elősütjük. 15-20 percig.

2Felvágjuk a hagymát, nagyobb kockákra. Olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott májat. 80%osra készítjük el, mert utána úgyis megsül a sütőben. Nagyjából 5 percig pirítjuk.

3Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. A máj, ha elég vizet enged magából, akkor nincs szükség plusz folyadékra. Ha nem enged elég vizet öntsünk alá egy 1 dl vizet. Forraljuk vissza a szaftját úgy hogy sűrű legyen.

4A zsemlének a kalapját leváguk, majd hatázorozzan benyomjuk a belsejét.A májat beletöltjük a zsemlébe. Tetejét kápia paprikával megszórjuk.

5Betesszük a sütőbe 180 fokon 10 pecig, a zsemle teteje nélkül.

6Addig elkészítjük a tökös lecsót. A hagymát, fokhagymát megdinszteljük. Mehet bele a nagyobb kockákra vágott paradicsom és tölteni való paprika is. Lepirítjuk.

7Hozzá tesszük a sütőtök kockákat. Sóval, borssal és őrölt pirospaprikával ízesítjük. Petrezselyemmel megszórjuk.

00:00

0 Értékelések