Valentin-napi marcipánkrémes sütemény

Valentin-napi marcipánkrémes sütemény

Ismét eljött a Valentin-nap. Férjemmel egészen addig nem ünnepeltük, amíg nem költöztünk ki Amerikába. Ott magával ragadott minket is a ’’szerelmesek ünnepe’’. Nem nagyon, csak kicsit. Virág- szerelmes levél- meghitt vacsora. Viszont amíg a férjem legtöbbször virággal lepett meg engem, addig én mindig bajban voltam mit is vegyek neki… Vagy, hogy mit készítsek. Idén arra gondoltam, hogy virág kaspóban tálalok virág süteményeket. Ennek a desszertnek az az előnye, hogy magában is isteni finom, hiszen mandulakrémmel készül. Én még csokiszívekkel díszítettem, de ha egyszerűen beleforgatjuk mandulareszelékbe, amíg meleg, egyszerűen tökéletes édesség. Emellett előkészíteni, tényleg csak 10 perc.

keszkeptotal

Elkészítés

Elkészítési idő: 90 perc
Mennyiség: 12-14 szelet

Hozzávalók

 • 250g cukor (helyettesíthető: 230g eritrittel)
 • 200g mandula vagy marcipán paszta
 • 280g vaj, szobahőmérsékletű
 • 6 tojás
 • 1 vanília rúd kikapart belseje
 • 150g liszt(helyettesíthető: 170g mandulaliszttel)
 • 1/4 tk. só
 • 1/2 tk.sütőpor

Lépésről - lépésre

 1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy nagyjából 23 cm átmérőjű sütőtepsi aljára helyezzünk sütőpapírt, úgy, hogy alatta és fölötte megolajazzuk vagy megvajazzuk az egész papír területét, illetve a tepsi oldalát is.
 2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy nagyjából 23 cm átmérőjű sütőtepsi aljára helyezzünk sütőpapírt, úgy, hogy alatta és fölötte megolajazzuk vagy megvajazzuk az egész papír területét, illetve a tepsi oldalát is.
 3. Keverjük össze a lisztet, sót és a sütőport. Ezeket adjuk hozzá a folyékony hozzávalókhoz, majd keverjük addig, míg egybeáll a massza.
 4. Öntsük a tészta alapot a tepsibe. Süssük 50-60 percig, addig, amíg a tészta belseje kész nincs. Felvágás előtt várjuk meg míg lehűl.

TIPP

Valentin nap alkalmából, miután készen lett a tészta, én szív alakú formákat vágtam ki belőle, azokat cukormázzal vontam be és különféle csokiformákkal díszítettem. Viszont, ha valaki nem szeretne cukot használni, akkor amíg meleg, hintse meg mandulatörmelékkel a szeletelt sütemény tetejét.

MEGJEGYZÉS
Amikor sütöttem a tésztát, a széle hamarabb megbarnult, mint a belseje, így félidőnél, én letakartam alufóliával.

Nincs még hozzászólás a(z) "Valentin-napi marcipánkrémes sütemény"

  Írj nekem!