foodyny.hu- Retro konyha

foodyny.hu- Retro konyha

A kókuszkocka gyerekkorunk meghatározó süteménye, és valljuk be, ma is szívesen eszünk belőle, ha szembe találkozunk vele a kifőzdében, a pékségben vagy egy közeli cukrászdában. Az elkészítésére már ritkábban vállalkozunk. Kiment volna a divatból? Az lehetetlen!

Marton Adrienn ételstylist, privát séf, műsorvezetőt is komoly érzelmi szálak fűzik az édességhez: gyerekkorában nagymamájával közösen készítették. Az első igazán meghatározó sütési élmények is ehhez a desszerthez fűzik, ráadásul az alapanyagok is igazán közel állnak a szívéhez.

– Nagyon szeretem a kókuszt, az étcsoki pedig a nagy kedvencem. Ha lakatlan szigetre kellene mennem, biztosan ezt vinném magammal – mondja. – Kisgyerekként együtt kevertük ki a sütemény tésztáját a mamámmal, aki aztán felolvasztotta a csokit, én pedig a nagyját kinyalogattam a tálból, mire oda került volna a sor, hogy beleforgassuk a kockákat – teszi hozzá nevetve.

Adrienn ismert arról, hogy klasszikus ételeket gondol újra, hogy aztán egészséges, reform alapanyagokból készítse el. A kókuszkocka azonban szent és sérthetetlen, már csak a nagyi iránti tiszteletből is.

A cikk eredeti forrása: www.foodyny.hu
Fotokredit: foodyny.hu

Nincs még hozzászólás a(z) "foodyny.hu- Retro konyha"

    Írj nekem!