A szurkolók kedvence: sajtos és napraforgómagos perec

A szurkolók kedvence: sajtos és napraforgómagos perec

Most zajlanak a legizgalmasabb mérkőzések az idei VB-n, az utolsó szakaszban járunk. Erre a hétre is hoztam Nektek egy szuper finomságot, ami a szurkolók kedvence lehet a nagy hajrában.  A sajtos és napraforgómagos perecek tökéletes nassolnivaló az izgalmak közepette. Készítsétek el Ti is!

Elkészítés:

Hozzávalók:

  • Tészta:
  • 600 g búzaliszt
  • 1,5 ek. Méz
  • 70 g vaj, olvasztva
  • 200 ml tej
  • 200 ml víz
  • 2,5 ek. Tejföl
  • 20 g élesztő (friss)
  • 4 tk. só
  • Feltét, ízesítés:
  • 1db egész tojás
  • 1 ek. Tejföl
  • 90 g sajt, reszelve
  • 1/2 tk.pirospaprika
  • hántolt napraforgómag

Elkészítés:

  1. A folyadékokat egybeöntjük, meglangyosítjuk, hozzáadjuk a mézet és felfuttatjuk benne az élesztőt. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk az élesztővel és 1 órán át kelesztjük meleg helyen.
  2. A megkelt tésztát 9 részre osztjuk, hengert formálunk belőlük, majd kialakítjuk a pereceket.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenjük a tetejüket tejföllel elkevert tojással. Letakarva 15 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A pereceket a pihentetés után megszórjuk pirospaprikával összekevert reszelt sajttal, napraforgómaggal és 180 fokon 20 percig aranybarnára sütjük.

Additional Info

Nincs még hozzászólás a(z) "A szurkolók kedvence: sajtos és napraforgómagos perec"

    Írj nekem!