TORTILLA CHIPS, HÁZI SALSA ÉS -SAJTSZÓSSZAL

TORTILLA CHIPS, HÁZI SALSA ÉS -SAJTSZÓSSZAL

Egy olyan ropogtatnivalót hoztam ma Nektek, ami nélkül a foci VB szinte elképzelhetetlen. Ropogós tortilla chipsek, lágy sajtszósszal és egy kis házi salsával. Készítsétek el Ti is és kuckózzatok be egy meccsnézős estére. 🙂

Elkészítés:

Hozzávalók:

  • Tortilla chips:
  • 110 g búzaliszt
  • 200 g kukoricaliszt
  • ¼ tk. őrölt kömény
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj
  • Házi sajtszósz:
  • 100 g sajt reszelve, lehetőleg vörös cheddar
  • 1 dl tej
  • 1 csapott tk. keményítő
  • jalapeno, apró kockákra vágva, ízlés szerint
  • só, ízlés szerint
  • Házi Salsa szósz:
  • 1 dl sűrű paradicsomlé
  • 1-2 db friss paradicsom, apró kockákra vágva
  • 1/2 lime leve
  • 1/2 fej hagyma, apróra vágva
  • 1/2 db chili paprika, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • barnacukor, ízlés szerint
  • só, ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Tortilla chips: A köményt, sót és borsot adjuk a lisztekhez és 2 tk. olívaolajjal keverjük össze. Ahhoz, hogy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapjunk, fokozatosan adjunk hozzá langyos vizet és dolgozzuk össze a tésztával. Egy sodrófa segítségével nyújtsuk vékonyra a tésztát és vágjunk belőle háromszögeket. Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg 1-1 percig a háromszögek mindkét oldalát, majd bő olajban süssük ropogósra.
  2. Házi sajtszósz: A tejet elkeverjük a keményítővel és egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a sót és a reszelt sajtot, majd addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg a sajt teljesen fel nem olvad. Ha kész hozzákeverjük az apróra vágott jalapeno-t.
  3. Házi salsa szósz: A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, ízlés szerint ízesítjük chilivel, sóval és cukorral, majd fogyasztás előtt hűtőben hűtjük legalább 1,5 órát.

Nincs még hozzászólás a(z) "TORTILLA CHIPS, HÁZI SALSA ÉS -SAJTSZÓSSZAL"

    Írj nekem!