Gofritorta, diós-Baileys krémmel

Gofritorta, diós-Baileys krémmel

A gofrit nálunk mindenki szereti… ☺️ Tortaként tálalva ????, sok-sok krémmel megtöltve az egyik legjobb desszert lesz belőle. Ezúttal diós-Baileys krém került bele, meg persze eper és az elmaradhatatlan tejszínhab. ????

Elkészítés:

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 4 dl tej
  • 25 dkg liszt (helyettesíthető: tönkölyliszttel)
  • 2 tk sütőpor
  • 3 tk cukor
  • 1/2 tk só
  • 8 ek olaj
  • porcukor
  • Krém: 20 dkg darált dió
  • 5 evőkanál Baileys
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1,5- 2dl habtejszín
  • málna és eper ( téli időszakban: banánnal és mandarinnal helyettesíthető)
  • Díszítés: tejszínhab
  • Eperöntet

Elkészítés:

  1. A gofri tésztájához a tejet, a tojást és az olajat egyneműsítjük egy merülőturmix segítsével. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport a porcukrot, a sót és a kristálycukrot. Csomómentesre keverünk mindent.
  2. Ha van lehetőség, akkor a tésztát a hűtőbe tesszük 30 percre pihentetni.
  3. Elkészítjük a tölteléket. A darált diót, a cukorral beleöntjük egy lábasba. Elkezdjük hevíteni. Hozzáadjuk a Baileys-t. Majd folyamatos kevergetés mellett a tejszínt. Nem kell forralni, csak hevíteni addig, míg elolvad a cukor. Levesszük a főzőlapról és belekeverjük a vajat.
  4. Kisütjük a gofritésztát úgy, hogy minden sütés előtt beolajozzuk a gofrisütőt.
  5. A kisült gofrit egy tálalóra helyezzük, megkenjük diókrémmel, majd díszítjük gyümölccsel. Így rétegeljük a továbbiakban is a gofriszeleteket.
  6. Tetejét tejszínhabbal, gyümölccsel és eperöntettel díszítjük.

Nincs még hozzászólás a(z) "Gofritorta, diós-Baileys krémmel"

    Írj nekem!