Képviselőfánk, Baileyses narancskrémmel

Képviselőfánk, Baileyses narancskrémmel

Legjobb vendégváró finomság, a Narancsos Baileys krémmel töltött mini képviselőfánk.????

Könnyed, édes és fenségesen krémes. Egy falatnyi mennyország, amivel nem lehet betelni!

Elkészítés:

Hozzávalók:

  • 125 g étolaj
  • 125 g búzaliszt (BL55)
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 90g kristálycukor
  • 3 csipet vaníliaőrlemény
  • 1,5 csomag pudingpor
  • 100 g kristálycukor
  • 600 ml narancslé
  • 1 dl Baileys

Elkészítés:

  1. A vizet, sót, cukrot, olajat egy edénybe tesszük, és felforraljuk. Ha forr, beleszórjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük. 5-6 percig. Amíg a keverék elválik az edény falától.
  2. Az olajos-lisztes alapot áttesszük egy robotgépbe és magas fordulaton kezdjük habosítani, miközben egyenként csurgatjuk bele a tojásokat.
  3. Miután az összes tojás belekerült, egy teljesen sima, egynemű masszát kapunk. A masszát tegyük egy csillagcsöves habzsákba és egymástól 3-4 cm-es távolságba nyomjunk ki kis kupacokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire. 210 C-os sütőben kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára a fánkokat, majd kisütés után tegyük félre őket.
  4. A pudingport, 50 g cukrot és a vaníliaőrleményt tegyük egy lábasba, keverjük össze, öntsük fel egy kevés narancslével és baileyssel. Keverjük simára. Majd forraljuk fel és öntsük hozzá a többi narancslevet.
  5. Ha visszahűlt szedjük át egy nyomózsákba. A fánkok tetejét váguk le és beleszúrva a csövet, töltsük teli őket a baileyses krémmel.
  6. Díszítési javaslat: tortatálalón felszolgálni, tejszínhabbal, ehető virágokkal díszíteni, eperöntettel leönteni, porcukorral meghinteni

Nincs még hozzászólás a(z) "Képviselőfánk, Baileyses narancskrémmel"

    Írj nekem!