ÁNIZSOS CÉKLAKRÉMLEVES, POLENTA CSILLAGOKKAL

ÁNIZSOS CÉKLAKRÉMLEVES, POLENTA CSILLAGOKKAL

Hozzávalók:

  • 0,6kg cékla
  • 1,5dl tejszín
  • 1-2 ek olaj
  • 1 liter víz
  • 2 db salotta hagyma
  • só, bors
  • 50g cukor
  • 20g csillagánizs
  • 1 ek só
  • 600ml víz
  • 1dl tej
  • 1 ek vaj
  • 120g kukoricadara

Lépésről-lépésre:

  1. A salotta hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. A céklákat meghámozzuk, felkockázzuk és hozzáadjuk a salotta hagymához. Amikor lepirultak a céklák is, hozzáadjuk a csillagánizst, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük.
  2. Mikor megpuhult a cékla, beleöntjük a tejszínt és egy turmix segítségével lekrémesítjük. Következő lépésként elkészítjük a polentát.
  3. Egy edénybe öntjük a tejet, a vajat, a vizet, sózzuk és felforraljuk. Hozzáadjuk a kukoricadarát és puhára főzzük. A kész polentát egy tepsibe ötjük, egyenlő vastagságúra (min. 1 cm magas) oszlatjuk, majd kihűtjük. A kihűlt polentából csillag formákat szúrunk ki.

Nincs még hozzászólás a(z) "ÁNIZSOS CÉKLAKRÉMLEVES, POLENTA CSILLAGOKKAL"

    Írj nekem!