Karamellás-körtés torta

Karamellás-körtés torta

Hozzávalók:

  • Tészta:
  • 5 db egész tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 1 tk cukrozatlan kakaópor
  • csipet só
  • Körtés krém:
  • 1,5 dl habtejszín
  • 250 gr natúr vajkrém
  • 100 gr fehér csokoládé
  • 2 kis doboz körtés-gyümölcs joghurt
  • Körte dísz:
  • 3 ek balzsamecet
  • 2 ek cukor
  • 1-2 db körte

Lépésről-lépésre:

  1. Piskóta:
  2. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a lisztet, sütőport, sót, kakaót hozzátesszük.
  3. Kivajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformába (22cm) öntjük és 180°-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Félidőnél a hőmérsékletet 170°-ra vissza vesszük, majd az utolsó 5 percben 160°-ra.
  4. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült.
  5. Krém:
  6. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a már robotgépben felvert tejszínhabhoz adagoljuk.
  7. Hozzákeverjük a vajkrémet és a joghurtot.
  8. Tálaláskor a tortaformát félbe vágjuk és a közepét, tetejét megkenjük a krémmel.
  9. Díszítésként a tetejére félbevágott körtéket és törökmogyorót teszünk, amit először egy serpenyőben a balzsameceten és cukron megfuttatunk, majd a tortára téve karamellel lecsurgatunk.

Nincs még hozzászólás a(z) "Karamellás-körtés torta"

    Írj nekem!